Logo

Brisling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brisling 

 
Brislingen, Sprattus sprattus, er en lille, 12-14 cm lang, blågrøn sildefisk med savtakket bug og tydeligt underbid. Den kan næppe købes frisk, men bruges hovedsagelig i fiskeindustrien.
De vigtigste ynglepladser er den sydøstlige Nordsø og Skagerrak, men brislingen kræver i øvrigt vand med lavt saltindhold, og ses derfor mest langs kyster og i fjordområder. I danske farvande vil det sige Østersøen og bælterne.


Brisling 
Det er den etårige brisling, der her i Skandinavien - og specielt i det fjordrige Norge - bruges til fiskekonserves, specielt til det, der kaldes sardiner, men som altså ikke er det. Den 2-4-årige brisling bruges til den mere krydrede fiskekonserves, som for eksempel gaffelbidder, og som erstatning for den ægte ansjos. Røget bruges brislingen til spratts - Kielersprotten.

 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her