Logo

Crème brûlée - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Crème brûlée - info

 
Crème brûlée (/ ˌkrɛm bruːleɪ /; Fransk udtale: [kʁɛm bʁy.le]), også kendt som brændt fløde eller Trinity Creme, er en dessert bestående af en rig cremebudding base toppet med et teksturelt kontrasterende lag af hærdet karamelliseret sukker. Det serveres normalt lidt kølet; varmen fra karamelliserings-processen har tendens til at varme cremebudding med et køligt center. Cremebudding- basen er traditionelt aromatiseret med vanilje, men kan have en række andre aromaer.

Historie
Den tidligste kendte opskrift på crème brûlée ses i François Massialots 1691 kokbog Cuisinier royal et bourgeois. Navnet "brændt fløde" blev brugt i 1702 engelsk oversættelse. I 1740 henviste Massialot til en lignende opskrift som crême à l'Angloise; 'Engelsk creme'.


Desserten forsvandt derefter fra franske kogebøger til 1980'erne. En version af crème brûlée (kendt lokalt som Trinity Cream eller Cambridge burnt cream) blev introduceret på Trinity College, Cambridge, i 1879 med college-våbnet brændt oven på fløden med et brændejern.

Crème brûlée var ikke særlig almindelig i franske og engelske kogebøger fra det nittende og tyvende århundrede. Det blev ekstremt populært i 1980'erne, "et symbol på det årtiers selvtilfredshed og elsket af restaurant-boomet", som sandsynligvis blev populært af Sirio Maccioni på sin restaurant New York i Le Cirque. Han hævdede at have gjort det til "den mest berømte og langt den mest populære dessert i restauranter fra Paris til Peoria" (hovestaden i Illinois evt Arizona).

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her