Logo

Dild - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dild - info

 
Dild har en frisk aromatisk duft og pikant krydret smag. Både blade, blomster og frø kan anvendes i madlavning. Anvendes som pynt på smørrebrød, på nye kartofler og til gravad laks. Prøv også dild i salater, saucer, eller kryddersmør. Indeholder A-vitamin.

 
Dild er en enårig urt af skærmplante-familien. Dild er i familie med fennikel og persille, og dens blade har store lighedstræk med fennikel. Planten kan blive op til en meter høj. Det er den eneste art i slægten Anethum.

 
Dild. Engelsk: Dill weed. Latin: Anethum graveolens

 
Sæson: Dansk: hele året. Import: hele året

 
Holdbarhed: 6-7 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Anvendes til gravning, fisk og skaldyr, nye kartofler, æggeretter, grønt drys, salater og i kryddersmør.
Frisk dild mister smagen ved varmepåvirkning, så den skal først tilsættes varme retter til sidst.

 
Frysning: Ja, hakkes før frysning. Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.
Ofte er der mere dild end man kan følge med til at bruge, og så er det både let og hurtigt lige at komme overfloden i fryseren til vinterbrug.

 
Dild stammer oprindeligt fra det sydlige Asien, men har været dyrket omkring Middelhavet siden oldtiden som både medicin- og krydderplante.
Det er en 80-120 cm høj plante af skærmplantefamilien med dobbelt fjersnitdelte blade og gule blomster i skærme.

 
Den karakteristiske dildsmag skyldes indholdet af dildolier, der gør plantens blade eminente som det grønne drys og i fiskeretter og saucer.
Dild er meget ethylenfølsom.

 
Opskrifter med Dild

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her