Logo

Hvalkød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvalkød 

 
Hvaler, Cetacea, er pattedyr, der lever i havvand. Det hvalkød, der fås her­hjemme, er frosset, impor­teret fra Norge og Grønland, og det fås hele året. Det stammer fra rejehvalen, også kaldet vågehvalen, den mindste af den gruppe, der går under betegnelsen bardehvaler.

 
Kødet kræver in­gen forbehandling, det skal bare optøes og tilberedes. Optøet hvalkød kan tilberedes som oksefilet, det vil sige som bøf, som roastbeef i gryde og som schnitzel.

 
Lugter det lidt trannet ved mødet med varmen på pande eller i gryde, bør man kassere bruningssmørret. Alt, hvad der går sammen med bøffer og helstegt oksekød, kan ledsage hvalbøffer og hvalstege m.m.
Hvalkødet er helt fri for urinsyre (i modsætning til oksekødet) og tåles derfor af alle.

 
Se de bedste opskrifter med Hvalkød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her