Logo

Kørvel - Anthriscus cerefolium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kørvel - Anthriscus cerefolium 

 
Kørvel er en bladgrønsag, der nemt lader sig dyrke herhjemme. Det er de unge blade på de fine stilke, der bruges, og da kørvel vokser hurtigt og skal bruges, mens den er relativt spæd, bør dyrkere så den ad flere gange med passende mellemrum. Der findes en slægtning, Myrrhis oddorata, der også hedder spansk kørvel, sødskærm eller aniskål. Den smager anderledes, har en lidt lakridsagtig smag, og kan bruges sammen med, men ikke erstatte, almindelig kørvel.

 
Kørvel fås i »lag« hos grønthandleren. Den bruges frisk i Kørvelsuppe, men er også ofte den del af et grønt drys eller en krydderurtebuket. Kortest mulig tilberedning er vigtig for frisk kørvel, så bevarer den smag, farve og næringsværdi bedst.

 

Se de bedste opskrifter med Kørvel

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.547 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her