Logo

Kallun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kallun 

 
Kallun er betegnelsen for drøvtyggernes »4. mave«, det bageste afsnit, kaldet løbemaven, og et stykke af fedttarmen. Man bruger kallun fra unge dyr, det vil sige hovedsagelig kalve- og lammekallun. Det tilberedes som suppe eller lys stuvning (frikassé) med nye grønsager. Det er altså i sin oprindelse, før frysealderen, udpræget forårs- og sommermad.

 
Kallun fås ikke i almindelig handel, det skal bestilles. Det skal skrabes grundigt under rindende, koldt vand og herefter ligge et par timer i koldt vand. Det er ikke noget appetitligt arbejde, men det istandgjorte kallun er lys og fin. Måske kan man få sin slagter til at påtage sig det krævende rengøringsarbejde. I Sydeuropa kan kallun købes i små og store mængder gjort i stand, lige til at tilberede.
Herhjemme bruges det mest i dyremad.

 

Kallun

 

Se de bedste opskrifter med Kallun
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.114 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her