Logo

Marinere kød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marinere kød 

 
Mørt og aromatisk - sådan skal kød være, når det smager bedst. Krydderstærke marinader giver deres bidrag.
• Syren i vin og eddike, lige som de der findes i mælkeprodukter, har en naturlig mørningseffekt.


Marinere kød 

1. Større kødstykker dækkes med marinade for længere tids marinering, og de vendes af og til. Mindre grillstykker, eller kød som skal steges hastigt, pensles med marinade og marineres kortere tid.


Marinere kød 

2. Mørkt kød med fast muskelstruktur, fx oksekød som anvendes til sursteg samt yder- eller inderlår, lægger man 1-3 dage i en rødvinsmarinade.


Marinere kød 

3. Koteletter, stege eller småt skåret kød behøver kun 4-5 timers marinering for at blive mørt og velsmagende.


Marinere kød 

4. Tag kødet op af marinaden. Lad det dryppe godt af, tør det og brun det derefter.
Ellers kommer det til at koge i marinadevæsken og bliver ikke brunt.


Marinere kød 

5. Kasser ikke marinaden, men brug den til saucen.
Marineret kød, som skal grilles, pensles med marinaden under grillningen.

 
Rødvinsmarinade: En klassiker blandt marinader.
Den passer til vildt- og oksekød.
Til 1 kg kød bruges 2½ dl rødvin, 2½ dl rødvinseddike, 6 enebær; 1 laurbærblad og 2 kryddernelliker.
Alt blandes i en passende stor skål, så marinaden dækker kødet, når det lægges i skålen.

 
Korttidsmarinader: Blandinger bestående af kryddersaucer, lidt soja og citronsaft; olie med krydderblandinger eller yoghurt blandet med krydderier og olie.
Det er bedst at bruge marineringsskåle af glas, porcelæn eller rustfrit stål.

 
Frossent optøet kød egner sig ikke til at marinere, for cellestrukturen er delvis ødelagt, og det kan derfor ikke holde på kødsaften/marinaden.
Man kan i stedet afkøle marinaden og hælde den over det frosne kød og lade det marinere og optø meget langsomt i køleskabet.

 
Se alle de bedste tips og gode råd her: Info

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her