Logo

Mulle - Mullus surmuletus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mulle - Mullus surmuletus 

 
Mulle er en både smuk og velsmagende fisk. Rød mulle, og det er den der i Frankrig går under navnet rouget og er en uundværlig del af bouillabaissen, er den almindeligste, men der ses også en gul eller rettere en gylden mulle, der dog sjældent når nordeuropæiske farvande. Mullen er aflang, minder lidt om en aborre, men hovedet tager ligesom et dyk ved nakken, så det virker en anelse kantet. Den forreste rygfinne står som et lille firepigget sejl, stribet i rød-gule nuancer. Skællene er ret store, og hertil kommer to lange karakteristiske skægtråde.

 
Mullen lever af bunddyr, og kødet er hvidt og halvfedt, noget der har givet den navnet »hvid laks« i Tyskland. Den kan blive lang, og havner af og til i fiskerens trawl, hyppigst i sensommer- og efterårsmånederne, hvor den også ses hos fiskehandleren.

 

Se de bedste opskrifter med Mulle

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.049 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her