Logo

Munster ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Munster ost

 
Munster, Munster-géromé eller Minschterkaas er en stærk lugtende blød ost med en subtil smag, hovedsageligt fremstillet af mælk fra Vogeserne, mellem Alsace-Lorraine og Franche-Comté i Frankrig. Münster kommer fra Tyskland.

 
Munster er en fransk komælksost, en rødkitost fra Alsace. Den har været fremstillet siden middelalderen, og det menes her, som så ofte når det drejer sig om vin og ost, at være klostrene, der fremelskede det ypperlige. Navnet er derfor naturligt nok afledt af det franske monastere, der betyder kloster.
Skorpen kan være strågul og bevæge sig helt over i det næsten teglrøde. Lugten er påtrængende flot, hvis osten er tilpas lagret. Den må dog aldrig. blive skarp.

 
Munster er halvfast (halvblød), men må aldrig flyde. Af lignende rødkitoste kan man tænke på Pont l'Évêque, Maroilles og Livarot.

 
Se også Mynster ost, dansk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her