Logo

Mynte, peber - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mynte, peber - info

 
Pebermynte, også skrevet peber-mynte, er en staude, som er en krydsning mellem vandmynte og grøn mynte. Planten er en nytteplante, der er mest kendt for duften, men blomsterne er også værd at lægge mærke til.

 
Mynte er en artsrig slægt, som er udbredt med ca. 20 arter over hele den nordlige halvkugle. Desuden findes der omtrent 10 krydsninger af delvist ukendt ophav. Slægtens fælles kendetegn er, at planterne danner lange, under- og overjordiske udløbere, og at blomsterne er næsten regelmæssige.

 
Mynte, peber. Engelsk: Peppermint. Latin: Mentha × piperita

 
Sæson: Dansk: hele året. Import: -

 
Holdbarhed: 6-7 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Meget gennemtrængende og dominerende smag - bruges forsigtigt i mad. Anvendes normalt til the, is, slik, tyggegummi og tandpasta. Eller som pynt på desserter.

 
Frysning: Nej.

 
Der eksisterer mere end 100 myntearter og krydsninger mellem dem. Det har resulteret i en del forvirring omkring deres navne, så den samme mynte kan have mange navne eller det samme navn bruges om flere forskellige mynter.


Pebermynte har bløde, grønne blade og kan kendes på at hvert blad har sin egen stilk, i modsætning til grøn mynte hvor bladene sidder på hovedstilkene.

Den er en krydsning mellem grøn mynte og vandmynte, og den har en kraftig duft af menthol. Det er som regel denne plante som bruges som smags- og duftforstærker i bl.a. slik og tandpasta.

 
Opskrifter med Mynte

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her