Logo

Nonoxal - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nonoxal - info

Nonoxal - info

 
Oxalsyren i rabarber og spinat kan gå i forbindelse med kalken fra den øvrige kost og på den måde hindre organismen i at optage og udnytte den.
NonOxal er dobbeltrenset kalciumklorid, der neutraliserer oxalsyren.
NonOxal er økonomisk i brug, der skal kun tilsættes 2 tsk pr. kg rabarber eller spinat.
NonOxal er nemt at anvende, det kan tilsættes på et hvilket som helst tidspunkt af tilberedningen.

 
Rabarber får ofte selskab af mælkeprodukter, der indeholder en stor mængde kalk. Kalken neutraliserer oxalsyre, der findes i rabarber, og fungerer altså på samme måde som Nonoxal.

 
Oxalsyre i rabarber neutraliseres af mælkeprodukter
Du behøver ikke bruge Nonoxal til rabarbergrød, -kompot eller andre retter med rabarber, medmindre du spiser rabarber uden mælkeprodukter til.
Rabarber indeholder syren oxalsyre, som binder og forhindrer kalk i at løbe ud i blodbanen og over til knoglerne.

 
Når du spiser rabarber, serveres de næsten altid med kalkholdige mælkeprodukter som fx fløde og mælk. Og der er nok kalk i mælkeprodukter – også laktosefri – til at neutralisere oxalsyren, så den ikke gør skade.

 
Spiser du en klat rabarberkompot til aftensmaden, kan oxalsyren dog ofte mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge Nonoxal.

 
Spis kun stilkene – og ikke bladene!
Rabarberstilke indeholder en mængde oxalsyre, der er så lille, at man ikke behøver bekymre sig, hvis bare man ellers spiser normalt.
Rabarberblade indeholder dog for store mængder oxalsyre til, at man må spise dem.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 9.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her