Logo

Oliven - Olea europaea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oliven - Olea europaea 

 
Oliven er frugten af oliventræet, Olea europaea, kendt og skattet i årtusinder, olivengrenen optræder allerede i Bibelen. Frugten bruges som olie giver og træet som materiale til redskaber, møbler og tømmer. Spanien og Grækenland mener begge at være oliventræets vugge, men træet har vokset og vokser over hele verden, hvor klimaet tillader, derfor også i Australien, Amerika osv. Men rigtigt er det, at Spanien og Grækenland hører til de mest olivenrige og olivenforbrugende lande i verden. Vi importerer oliven fra hele Middelhavsområdet, herunder Mellemøsten. Frugtens farve er et spørgsmål om modenhed.
Grønne oliven er umodne oliven, sorte er modne.

 
Friskplukkede oliven er uspiselige, de lagesaltes og lægges i egen olie, ofte med krydderier, der er karakteristiske for egnen, og sælges således både i glas og i løs vægt. Udstenede og fyldte oliven i glas er også almindelig kendt. Fyldet kan være pimento (rød peberfrugt), mandler og små løg. Det er smagssag, om man foretrækker store, mildt smagende eller små, faste oliven med en mere intens og karakteristisk smag.

 
Herhjemme bruges oliven mest som tilbehør til eller i drinks, men oliven kan udmærket bruges i gryder, i kolde og varme saucer og i farser. Skal de bruges i varm mad, kan de koges af for salt et par min. i usaltet vand. Ellers kan de bruges direkte, fx i dips og mos, eller på pizzaer og pissaladière m.m.
Oliven tåler ikke frysning. Det er heller ikke aktuelt. De holder måneder og år i uåbnet dåse eller glas, og uger/måneder i salt- eller olielage i løs vægt.

 

Se de bedste opskrifter med Oliven

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.992 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?Effektiv reklame - klik her