Logo

Pomerans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pomerans 

 
Pomerans, Citrus bigaradia eller B. aurantium, er frugten af et citrustræ. Den kaldes også bitter appelsin, bigarade eller sevilla-appelsin. Den er lidt mindre end en almindelig appelsin, og skallen er grovporet og ret tyk. Smagen er så bitter, at frugten ikke med fornøjelse kan nydes naturel. Den skal tilberedes og indgår i dessert, konfekt og citrusmarmelader.

 
Pomeransen menes at stamme fra Himalaya, men vokser nu mange steder på kloden, også i det sydlige Europa og i Mellemøsten. Vi importerer den fra Marokko, Spanien og Italien, men sæsonen er kort: fra sidst i december til lidt ind i februar. I industrien bruges den til essenser og likører (Cointreau og Grand Marnier fx) samt i konfekture- og marmeladeindustrien. Skallen bruges kandiseret (sukkerkogt) eller tørret/pulveriseret eller syltet. Blomster og blade bruges i medicinal- og parfumeindustrien.

 

Se mere om Pomerans

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her