Logo

Rosenvand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosenvand 

 
Rosenvand er lavet af rosenblade af særlig duftrige rosenarter. Industrielt sker det ved udtræk i destillationskolbe. Opbevaret koldt holder det i uger. Det fås på apoteket og i specialforretninger. Man kan selv lave rosenvand ved at fylde en gryde tæt med rosenblade, dække med koldt vand, koge nogle min., lad det trække et kvarter, si det fint og lade det stå koldt. Mere end et par dage skal man dog ikke regne med, at det holder. Rosenvand kan tilsættes krydderier, fx kanel, mynte eller citronmelisse, men man skal passe på ikke at overdøve rosensmagen. Rosenvand bruges mest i kager og desserter.
I gamle dage brugte man rosenvand, lavendelvand og andet velduftende vand som skyllemiddel. Det bødede lidt på den svingende hygiejne.

 

Se de bedste opskrifter med Rosenvand

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her