Logo

Sirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sirup 

 
Sirup er en tyktflydende, sød masse, der fremkommer under sukkerfremstilling, nærmere bestemt når sukkeret renses ved centrifugering. Herved slynges siruppen fra.

 
I Danmark er roesukker basis. I tropisk og subtropisk klima er det sukkerrør. Sirup fås lys og mørk. De varierer en anelse i smagen. Den lyseste er den mildeste. Den mørke bruges ofte, hvor man også har brug for farve, fx i rugbrød og brune kager.

 
Sirup er en betegnelse på flere flydende sødemidler, som fremstilles af forskellige råstoffer.
Når ordet sirup bruges alene, tænker man sædvanligvis på det, som fremstilles af sukkerrør eller sukkerroer ved raffinering. Det har en flydende form og en gylden farve. Det bruges i stor grad til bagning og anden madlavning.

 
Sirup Ahornsirup

 
Lignende sødemidler fremstilles af andet plantemateriale som saften fra visse træer og af majs. Særlig kendt er ahornsirup, som fremstilles af saften fra sukker-løn eller sort løn der især vokser i Nordamerika. Også saften fra birk kan bruges til at fremstille et sådant sødemiddel.
Sirup er også betegnelse på ikke-drikkefærdig råsaft af solbær, ribs, hindbær, jordbær eller kirsebær. Sirup kan indeholde mindre råsaft end saft, men ikke mindre end 40 gram i 100 gram.
Canada producerer 75 % af verdens sirup

 

Se alle de bedste opskrifter med Sirup

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her