Logo

Skalotteløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skalotteløg 

 
Skalotteløg, chalotteløg, echalotter, skalotter, Allium ascalonium, har fået navn efter byen Askalon i Israel, engang Palæstina. (Nogen kalder dem fejlagtigt for chalotteløg)

 
Det lille løg er af liljefamilie og formeres ved sideløg. Det må ikke forveksles med det lille, kuglerunde perleløg.

 
I Sydeuropa dyrkes flere sorter, blandt andet en gråbrun (échalote grise) og en gylden, aflang (cuisse de poulet). Og selvom skalotteløget bruges i så at sige al fransk mad, så er det særlig karakteristisk for Bordeaux-køkkenet. En bordelaise-tilberedning er utænkelig uden.

 
Herhjemme er skalotteløget valnøddestort, løgformet og ofte delt i et par tykke fed.
Det har en mere krydret og koncentreret smag end det almindelige løg, og det skalotteløg, der dyrkes heroppe mod nord, er stærkere og mindre sødt end det, der dyrkes i Sydeuropa.

 
Skalotteløg bruges som andre løg. I rå tilberedninger er det specielt godt i salatmarinader. På grund af den høje pris og den lidt særprægede smag bruges løgene hyppigst i såkaldt finere madlavning.

 
Skalotteløg dyrkes som nævnt herhjemme og fås det meste af året. I haven høstes det om efteråret, og holder længe hængt i net på luftigt, tørt sted.

 
Skalotteløgene kan skoldes, pilles og fryses, men det er absolut den ringeste udvej. Det går ud over både konsistens og smag.

 
Se de bedste opskrifter med Skalotteløg 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her