Logo

Skorzonerrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skorzonerrod 

 
Skorzo'nérrod, Scorzonera hispanica, kommer af det italienske scorza, der betyder bark, og nera, der betyder sort. På dansk hedder den også fattigmandsasparges. Det er en flerårig urt med lange, sorte, pæleformede rødder, som har næsten hvidt kød. Skorzonerrødder skal skrælles. Herved afgiver de en let klæbrig substans og lidt farve. Det er derfor bedst at skrælle dem med handsker på. De skrællede rødder mørkner ved mødet med luften. Læg dem efterhånden i en skål med vand, tilsat lidt citron eller eddike. Skorzonerrødder indeholder et stivelsesstof - inulin, ikke at forveksle med insulin - der tåles af sukkersyge.

 

Sæsonen er efteråret, og skorzonerrødderne kan bruges som enhver anden rodurt, kogt, smørdampet, stuvet, gratineret, friteret, kogte, kolde i marinade m.m.
Skorzonerrødder kan fryses. Holdbarhed 6 måneder. Frysningen ændrer dem og kogetiden skal forkortes, når de har været frosset.


Skorzonerrod

 

Se de bedste opskrifter med Skorzonerrod

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her