Logo

Skorzonerrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skorzonerrod 

 
Skorzo'nÊrrod, Scorzonera hispanica, kommer af det italienske scorza, der betyder bark, og nera, der betyder sort. Pü dansk hedder den ogsü fattigmandsasparges. Det er en flerürig urt med lange, sorte, pÌleformede rødder, som har nÌsten hvidt kød. Skorzonerrødder skal skrÌlles. Herved afgiver de en let klÌbrig substans og lidt farve. Det er derfor bedst at skrÌlle dem med handsker pü. De skrÌllede rødder mørkner ved mødet med luften. LÌg dem efterhünden i en skül med vand, tilsat lidt citron eller eddike. Skorzonerrødder indeholder et stivelsesstof - inulin, ikke at forveksle med insulin - der tüles af sukkersyge.

 

SÌsonen er efterüret, og skorzonerrødderne kan bruges som enhver anden rodurt, kogt, smørdampet, stuvet, gratineret, friteret, kogte, kolde i marinade m.m.
Skorzonerrødder kan fryses. Holdbarhed 6 müneder. Frysningen Ìndrer dem og kogetiden skal forkortes, nür de har vÌret frosset.


Skorzonerrod

 

Se de bedste opskrifter med Skorzonerrod

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Fü gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjÌlper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.819 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og üer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


ForeslĂĽ nyt svar
Effektiv reklame - klik her