Logo

Sukkerært - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sukkerært - info

Sukkerærter er en anden sort end de buttede grønærter og har flade, spiselige bælge. Sukkerærter er en ærtesort, hvor man bruger de store flade ærtebælge før ærterne udvikles. Da sukkerærter hverken har hinder eller strenge kan hele bælgen spises. De kræver et minimum af tilberedning. Her er den perfekte metode til kogning af sukkerærter, så du ikke ender med slatne ærter. Den rigtige kogetid og et par gode tricks.

 
Sukkerært. Engelsk: Sugar pea (Snow pea, Mangetout). Latin: Pisum sativum convar. axiphium

 
Sæson: Dansk: juni-august. Import: hele året

 
Holdbarhed: 6-7 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Skylles. Svind: 0%. Anvendes bl.a. rå i salater eller i wokretter.

 
Frysning: Ja, blancheres i 1-2 min og fryses med bælg.

 
Den stammer ligesom ært fra den østlige Middelhavsregion, Iran, Afghanistan og Tibet, hvor ærten har været dyrket i årtusinder.
Sukkerærten har i modsætning til den almindelige ært ikke en sej, tyk hinde på bælgens inderside. Sukkerærtebælgene, der er brede og flade, høstes før ærterne i bælgen for alvor begynder at udvikle sig.

 
Opskrifter med Sukkerært


Tilbage til Råvarer.

 
Sådan tilbereder du sukkerærter:
Brug frosne sukkerærter, som endelig ikke skal tøes op inden du koger dem.
Kom lidt vand i en gryde, tilsæt lidt salt og lad det kog op.
Kom så de frosne sukkerærter i.
Lad vandet koge op igen, og skru så lidt for varmen.
Kog nu sukkerærterne i to min, hvorefter du straks kommer masser af iskoldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen.
Lad nu sukkerærterne stå i vandet i gryden i to min, hvorefter du hælder vandet fra gennem en sigte.
Hæld sukkerærterne i et fad og servér dem straks.

 
TIPS: Det er vigtigt ikke at koge sukkerærterne i længere tid, da de så bliver kedelige i både smag og konsistens.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her