Logo

Svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svesker 

 
Svesker er tørrede blommer. Blommen tilhører en stor familie, Rosaceae, der også omfatter fx abrikos, fersken og kirsebær. En gren af denne store familie hedder Prunus-blomme. Blommen menes at stamme fra den vilde Prunus domestica, der vokser ved Det kaspiske Hav.

 
Som abrikos og fersken egner blommen sig til tørring: svesker. Til dette formål dyrkes sveskeblommer, men ikke nødvendigvis den lille mørkeblå, aflange med det grønne kød, vi kender. Det kan også være avlede blommer med et særlig stort indhold af frugtsukker. I reglen sentmodnede arter, så sødmen når at udvikles.

 
Vi importerer hovedsagelig svesker fra Californien og Frankrig. De er ofte (svovl)behandlede, men der fås ubehandlede svesker, og dem bør man vælge. Svesker fås med og uden sten. Svesker bruges både i dagligmad, bagværk og desserter. De holder længe opbevaret svalt og mørkt.

 
Der forhandles svesker, der er dampbehandlede og derfor ikke kræver iblødsætning. Så står det på pakken. Ellers tilrådes det at lægge svesker i blød, 3-4 timer (mindst) i vand, der dækker.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svesker

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.741 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her