Logo

Tyttebær - Vaccinium vitisidaea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyttebær - Vaccinium vitisidaea 

 
Tyttebær er en lav busk af bøllefamilie. De blegrøde blomsterklaser efterfølges af små, højrøde, runde bær med en bittersød smag. Tyttebær er rige på pektin (frugtsyre) og benzoesyre, hvilket gør det overflødigt at tilsætte konserveringsmiddel ved syltning.

 
Tyttebær vokser bedst i hede-moseterræn og i fyrreskove, også herhjemme, selvom vore skandinaviske broderlande er langt rigere forsynet med dem. Vi importerer da også derfra.

 
Sæsonen er august-oktober, og tyttebær bruges mest i desserter, til syltetøj og marmelader, ofte sammen med mildere frugter som fx (paradis)æbler eller (grå)pærer.
Tyttebær kan fryses. Holdbarhed: 1 år.

 

Se de bedste opskrifter med Tyttebær

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.604 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her