Logo

Cremet asparges suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cremet asparges suppe

 
Hvis de friske asparges har ligget for længe og er blevet bløde, så skær dem i bidder og lav denne herligt cremede suppe.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 
#Ingredienser
500 g asparges, gerne grønne
2 spsk smør eller margarine
1 lille løg
¾ dl hvedemel
7 dl hed hønsebouillon
2½ dl letmælk
¼-½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 dl cremefraiche

 
* Tilberedning
1. Smelt fedtstoffet i en stor gryde ved jævn varme.
Pil og finhak løget og steg det blankt under omrøring, ca. 5 min.

 
2. Pudr melet over og steg det sammen med løgene, 2 min.
Rens aspargesene og skær dem i bidder og
lad dem stege med i løgblandingen et par min.
Gem knopperne til garneringen.
Spæd med bouillon og lad det koge sammen til suppen
er jævn og aspargesene møre, ca. 10 min.

 
3. Purér suppen i foodprocessor eller blender til suppen er
glat og fin. Hæld suppen tilbage i gryden.
Hvis aspargesene ikke er skrællet kan du evt. passere suppen
gennem en si.

 
4. Tilsæt mælk, salt og peber og varm suppen under omrøring,
til den er gennemvarm, ca. 10 min.
Suppen må ikke koge.

 
5. Damp aspargesknopperne i letsaltet vand i 2 min.
Hæld suppen i varme tallerkener, læg nogle knopper i og
læg en skefuld cremefraiche på.
Rør creme fraichen lidt ud og server suppen straks.

 
GENVEJ
Hvis du anvender frosne asparges, så mindskes kogetiden
i trin 2 fra 10 til 3 min.

 
Tips:


Cremet asparges suppe 

Når du laver en suppe som jævnes med hvedemel,
så lad melet stege nogle min inden væsken tilsættes.
Det fjerner melsmagen.


Cremet asparges suppe 

Når du garnerer med cremefraiche, så kan du anvende en
træpind eller lign. til at lave fine mønstre i suppen med.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 190 = kj 798
Kulhydrat 16 g Protein 9 g Fedt 10 g (47%) Fibre 3 g

 
• Asparges indeholder meget betakarotin.

 
Se alle de bedste opskrifter med Supper

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.741 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her