 
 
   
Dette saftige og
gode brød kræver ikke ret meget arbejde. Det smager bare så godt. Her er
et virkelig lækkert brød med kartofler, der er godt netop nu! 
Tid: 1¾ time, heraf
75 min hævning og 20-25 min i ovnen. Brødet er fryseegnet. Holdbar ca 9 mdr. 
10-12 pers. 
 
# Ingredienser
1 kg hvedemel (ca 17
dl) 
1 spsk salt 
1 spsk sukker 
1 pk. tørgær 
200 g kartoffelmospulver
1 liter vand 
2 spsk olie 
1 spsk groft salt 
 
* Fremgangsmåde
1. Bland mel, salt,
sukker, gær og kartoffelmospulver i en skål. 
 
2. Opvarm vandet til
45 °C . 
Rør det i skålen og
ælt det sammen til en dej, i hånden eller med maskine. 
 
3. Lad dejen hæve ca
45 minutter. 
 
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den godt igennem. 
 
5. Tryk dejen ud i
en olieret bradepande, 40x30 cm. 
Lad den hæve
tildækket ca 30 minutter. 
 
6. Pensl dejen med
olie. 
Lav små fordybninger
i den med jævne mellemrum. 
Drys lidt groft salt
i disse. 
 
7. Bag ved 200 °C i 20-25
minutter. 
 
8. Server brødet
udskåret i ca 6 cm store kvadrater til suppe. 
 
Tips: Hvis du har en rest hjemmelavet
kartoffelmos, kan den bruges i dejen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------