Logo

Hybensaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hybensaft 

 
Drikke Arbejdstid: 1 time Kogetid: 30-40 min. Let at lave. Lav pris.

 
# Ingredienser til Hybensaft:
3½ kg modne hyben
1 l vand
3 tsk citronsyre
350 g sukker (ca 4 dl) eller efter smag
1 tsk flydende Atamon konserveringsmiddel
*
Sådan laves Hybensaft:
1. Skyl frugterne godt i koldt vand. Klip blomst og stilk af.
Store hyben skal flækkes og befries for ker­ner.

 
2. Bring vand og citronsyre i kog.
Tilsæt halvdelen af frugterne og lad dem koge under låg og ved svag varme et kvarters tid.
Tag frugterne op med en hulske, tilsæt de resterende frugter og kog dem i samme vand, et kvarters tid.

 
3. Si saften, hæld den til­bage i gryden og lad den koge op med sukkeret.
Til­sæt konserveringsmiddel ifølge brugsanvisningen på emballagen.

 
4. Hæld saften på helt rene mørke og varme flasker. Bind straks til.

 
Tips: Sæson for friske hyben er august-oktober.
Mørke flasker bevarer vitaminerne og hindrer, at saften misfarves.
Holdbarhed: ca ½ år.

 
Se flere opskrifter med Hyben

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her