Æbleflæsk anses som en fynsk egnsret, men serveres i andre
egne af landet. Sådan laver du æbleflæsk der bliver en af favoritterne til
dette års julefrokost. Er nem at lave, og tager ikke ret lang tid. Se opskrift
her.
Til 6 personer
# Ingredienser
250 g svinebryst eller flæsk, ½ cm tykke skiver
2 løg
250 g madæbler
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
friskkværnet peber
fint salt
TILBEHØR
rugbrød
* Tilberedning
Dup skiver af flæsk tørre med køkkenrulle.
Varm panden godt op.
Læg skiverne på panden, og brun flæsket ca 1 min. på hver
side.
Skru ned til middel varme, og steg dem sprøde, vend
jævnligt.
Tag flæsket af panden, og drys med fint salt.
Hæld det meste af fedtet af panden.
Pil løg, og skær dem i ringe.
Skær både af æblerne, uden kernehuset.
Steg løg og æble i resten af stegefedtet.
Skyl timian i koldt vand.
Krydr æbleblandingen med blade af timian og peber.
Læg stegt flæsk oven på æbleblandingen.
Spis æbleflæsk med rugbrød til.
INFO: Æbleflæsk var en af kandidaterne til Danmarks
Nationalret, da fødevareministeren i 2014 udskrev en konkurrence om den.
Æbleflæsk på Fyn:
Røget spæk og bacon skæres i tern og steges brunt og sprødt. Æblerne skrælles
og udkernes og koges til mos/grød med lidt æblestykker, æblegrøden smages til
med sukker. Røget spæk og bacon blandes i sammen med noget af fedtet. Nydes på
frisk fuldkornsrugbrød.
Æbleflæsk på Sjælland:
Flæsk skæres i skiver, steges sprødt på panden. Æbler i både og løg i skiver steges
for sig selv i resten af flæskestegefedtet. Der skal være ca. lige meget flæsk
og æbler.
Det stegte flæsk lægges oven på æbleblandingen og serveres
med rugbrød til.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke