Logo

Æbleflæsk med timian – også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleflæsk med timian – også for børnekokke 

 
Æbleflæsk anses som en fynsk egnsret, men serveres i andre egne af landet. Sådan laver du æbleflæsk der bliver en af favoritterne til dette års julefrokost. Er nem at lave, og tager ikke ret lang tid. Se opskrift her.
Til 6 personer


# Ingredienser
250 g svinebryst eller flæsk, ½ cm tykke skiver
2 løg
250 g madæbler
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
friskkværnet peber
fint salt
TILBEHØR
rugbrød

 
* Tilberedning
Dup skiver af flæsk tørre med køkkenrulle.
Varm panden godt op.
Læg skiverne på panden, og brun flæsket ca 1 min. på hver side.
Skru ned til middel varme, og steg dem sprøde, vend jævnligt.
Tag flæsket af panden, og drys med fint salt.
Hæld det meste af fedtet af panden.

 
Pil løg, og skær dem i ringe.
Skær både af æblerne, uden kernehuset.
Steg løg og æble i resten af stegefedtet.

 
Skyl timian i koldt vand.
Krydr æbleblandingen med blade af timian og peber.
Læg stegt flæsk oven på æbleblandingen.
Spis æbleflæsk med rugbrød til.

 
INFO: Æbleflæsk var en af kandidaterne til Danmarks Nationalret, da fødevareministeren i 2014 udskrev en konkurrence om den.
Æbleflæsk på Fyn: Røget spæk og bacon skæres i tern og steges brunt og sprødt. Æblerne skrælles og udkernes og koges til mos/grød med lidt æblestykker, æblegrøden smages til med sukker. Røget spæk og bacon blandes i sammen med noget af fedtet. Nydes på frisk fuldkornsrugbrød.

 
Æbleflæsk på Sjælland: Flæsk skæres i skiver, steges sprødt på panden. Æbler i både og løg i skiver steges for sig selv i resten af flæskestegefedtet. Der skal være ca. lige meget flæsk og æbler.
Det stegte flæsk lægges oven på æbleblandingen og serveres med rugbrød til.

 
Se alle opskrifter Også for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her