Logo

Butterdejssnitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Butterdejssnitter 

 
Tilbehør Bagværk. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej, i alt: ca. 2 timer. Bagetid: 20-30 min. Svær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet. Mængde: 12-14 stk.

 
# Ingredienser til Butterdejssnitter:
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
50 g smør
1 spsk eddike
¼ tsk fint salt
Til indrulning: 150 g fast smør
Til pensling: 1 æg

 
* Sådan laves Butterdejssnitter:
1. Bland hvedemel, 1½ dl koldt vand, smør, eddike og salt til en smidig dej og stil den koldt og tildækket en times tid.

 
2. Rul dejen til en aflang firkant, 1 cm tyk, og fordel tynde skiver af det kolde, men ikke hårde smør på af dejen. Fold den i 3 lag.
Fold den del, der er uden smør, over først og læg herefter den sidste tredjedel over.
Rul atter dejen til en aflang firkant og fold tre lag.
Gentag processen mindst 3 gange.
Læg dejen til afkøling et kvarters tid mellem hver udrulning, da smørret ellers kan blive for blødt og løbe ud.
Brug rigeligt hvedemel ved udrulningerne, men børst overflødigt hvedemel væk med en bagebørste hele tiden.

 
3. Rul den færdige dej ud i ca 1 cm's tykkelse og lad den hvile koldt et kvarters tid, før den skæres ud.
Det forhindrer, at dejen trækker sig sammen under udskæringen.
Sæt ovnen på 220 °C.

 
4. Skær dejen i 6x2 cm snitter med en skarp kniv.
Prik dem med en gaffel og stil dem på en letmelet plade,
Der skal være plads til, at de breder sig lidt.

 
5. Pensl snitterne med æggeblomme (det giver mest kulør), eller sammenpisket æg.
Se til, at det ikke løber ned ad siderne, da det kan forhindre bagværket i at hæve flaget, let og ensartet.

 
6. Bag snitterne på midterrillen i ovnen i 20-25 minutter.
De skal være lette, hævede og gyldenbrune.


Butterdejssnitter



Tips: Serveres til kød og fiskeretter.
Snitterne kan også udstikkes i halvmåner til fleurons eller i stave, stjerner og cirkler.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Butterdej 


Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (15 stemmer)
Siden er blevet set 7.549 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her