Logo

Fondue, ostefondue, schweizisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fondue, ostefondue, schweizisk 

 
Spændende ret. Arbejdstid: 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 

 
# Ingredienser til Fondue, ostefondue, schweizisk:
5 dl (tør) hvidvin
300 g gruyere
300 g emmentaler
1 fed hvidløg
3 spsk kirsch
2 tsk Maizena
1 knsp reven muskat
salt og hvid peber
Tilbehør: tykke skiver (daggammelt) franskbrød
Fonduegryde og -gafler
*
Sådan laves Fondue, ostefondue, schweizisk:
1. Riv osten. Afskorp brødet og skær det i terninger.

 
2. Gnid fonduegryden med det overskårne hvidløgsfed.

 
3. Sæt fonduegryden på komfuret.
Hæld hvidvinen i gryden og varm den op.
Hold den lige under kogepunktet.

 
4. Tilsæt osten lidt ad gangen og rør med en træske, til ostemassen er glat og jævn.

 
5. Smag til med reven muskat, salt og peber.

 
6. Udrør Maizena i kirsch og hæld det i ostemassen under omrøring.
Anretning:

 
7. Sæt fonduegryden over spritflammen på bordet.
Hold ostemassen lige under kogepunktet.

 
8. Sæt brødterningerne på fonduegaflerne og dyp dem i ostemassen.

 
Tips: Hvis ostemassen bliver for tyk, kan den tilsættes lidt varm hvidvin. Brødterningerne kan eventuelt riste s i smør og finthakket hvidløg på panden, før de dyppes i osten.
Det er en gammel skik i Schweiz, at den, der taber sit brød i gryden, skal give en omgang, ofte af den hvidvin, der hyppigt drikkes til.

 
Se flere opskrifter med Fondue
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 10.242 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her