Logo

Havregrynsostekiks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havregrynsostekiks 

 
Bagværk Hjemmebag Småkager. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 25 min. Bradepande: ca 35x25 cm. Let at lave. Mellem pris. Antal: 20 stk.

 
# Ingredienser til Havregrynsostekiks:
150 g havregryn (ca. 5 dl)
1 stykke emmentaler (150 g)
50 g smør
1 æg
1-2 spsk koldt vand
½ tsk tørret basilikum

 
Drys:
½ tsk groft salt
*
Sådan laves Havregrynsostekiks:
1. Sæt ovnen på 180 °C.

 
2. Riv osten' fint. Smelt smørret i en lille kasserolle.

 
3. Bland havregryn og reven ost i en skål.
Tilsæt det smeltede smør, det let sammenpiskede æg, koldt vand og basilikum.
Saml dejen med hænderne.

 
4, Smør en bradepande og fordel dejen over bunden.
Pres med fingrene dejen ud i et 3-4 millimeter tyndt lag.
Prik den med en gaffel, drys med salt og bag den ca 25 min. midt i ovnen, til overfladen er gylden.

 
5. Tag bradepanden ud af ovnen, og skær straks med en skarp kniv, ca 20 firkanter (kiks).
Lad kiksene svale på en bagerist.
Læg dem først i dåse, når de er helt kolde, ellers bliver de bløde.

 
Tips: Kiksene egner sig som snacks til drinks, som tilbehør til suppe eller som en del af en osteanretning. Emmentaleren kan erstattes af anden skæreost.

 
Se flere opskrifter med Havregryn

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.113 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her