Logo

Jordbærflødeis med Pernod - den er god

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærflødeis med Pernod - den er god

 
Jordbæris er godt og jordbæris med Pernod er endnu bedre. Lad det komme an på en prøve - du bliver dejligt overrasket - opskriften er HER

 
# Ingredienser

175 g jordbær

2 tsk citronsaft

1 dl Pernod (fransk lakridssmagende spiritus)

2 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk sukker

½ stang vanilje

1½ dl piskefløde

*

 
Sådan gør du
1. Blend jordbær, citronsaft og Pernod med en stavblender til en lind puré.
2. Pisk æggeblommer, sukker, kornene af vaniljestangen og piskefløde til skum.
3. Vend jordbærpuréen i flødeskummet og hæld blandingen i 4 isforme eller dessertglas.
4. Frys isene i minimum 4 timer inden servering.

 
TIPS: Server isene med en frisk jordbærsalat af skivede jordbær, lidt citronsaft og revet citronskal.
Brug evt. hindbær i stedet for jordbær.

 
Tilsættelse af lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”.

 
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring.

 
Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdosere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.

 
INFO: Pernod blev grundlagt af Henri-Louis Pernod i 1805, og hans raffinerede absintbaserede pastis med den karakteristiske grønne farve opnåede stor popularitet og bred anerkendelse blandt franskmænd i 1800-tallet.
Det var en kultdrik i kunstner- og bohememiljøet, og "den grønne fe" er udødeliggjort af bl.a. Pablo Picasso. Absint blev, sandsynligvis på grund af lobbyarbejde fra vinbønder, forbudt i 1915. Da forbuddet blev ophævet i 1920, begyndte man igen at fremstille Pernod, men denne gang baseret på stjerneanis i stedet for absint, og det var på dette tidspunkt, Pernod, som vi kender den i dag, opstod.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her