Logo

Kylling stegt i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling stegt i ovn

 
Store kyllinger og poularder kan steges hele i ovnen, enten i et ovnfast fad, i bradepanden, i kokotte eller i stegepose.

 
Ovnfast fad og bradepande
Gnid en renset kylling eller poulard indvendigt med salt og peber.
Kom evt. et par klatter smør i samt nogle persilleduske.

Gnid fuglen udvendigt med salt og peber og kom smørklatter på.
Læg den i fadet eller bradepanden.
Steg den ved stærk varme, 225 °C i 40 min.


Kylling eller poulard kan også steges 15 min ved 275 °C, hæld lidt bouillon eller suppe i fadet og steg den yderligere 1-1¼ time ved 185 °C.

 
Kokotte
Kokotte kaldes også en stegeso (Römertopf). Den består af rå uglaseret ler.
Fordel ved at bruge kokotte fremfor ovnfast fad, er at al saft og kraft bliver i fjerkræet når man steger.
Der kan steges helt uden fedtstof og der bliver lidt men kraftig sky i kokotten efter stegningen.

Den rensede kylling eller poulard gnides indvendigt med salt og peber.
Fyld den evt. med persille eller andet fyld.
Læg kyllingen i kokotten og drys fuglen med salt og peber.
Læg låget på kokotten og sæt den midt i ovnen ved 250 °C i 1½-2 timer.
Låget kan evt. fjernes fra kokotten du sidste 5-10 min af stegetiden, så fjerkræet bliver gyldent.

 
Fintsnittede grønsager kan lægges i kokotten før kyllingen eller poularden lægges i eller ¾ time før den er færdig.



Se alle opskrifter på fjerkræ HER  

Se Partering af fjerkræ HER  
Se flere opskrifter med Stegeso
 

Forslag:  Når du har lavet denne usædvanlig lækre ret, så send os meget gerne dit foto af retten: kogebog@outlook.dk TAK
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her