Logo

Dildsild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dildsild

 

Her er en klassisk sildeopskrift inspireret af den svenske madkultur, hvor man traditionelt bruger mere dild og honning i maden.

4-5 personer. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 1-2 timer.

 
# Ingredienser til dildsild:
250 g gammeldagsmodnede marinerede sild
 
Dilddressing:
2 spsk dijonsennep
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 dl olie
2 spsk flydende honning
1 bundt dild
salt og friskkværnet peber
 
Tilbehør:
5 skiver groft rugbrød
evt. smør
5 salatblade
2 tomater
1 lille rødløg
*

 
Sådan laver du dildsild:
Skær sildene i passende små stykker, og læg dem i en skål.
Rør sennep med æggeblommer, og tilsæt gradvist olien, til æggeblommerne bliver tyktflydende.
Rør honning i og evt. lidt vand, hvis dressingen bliver for tyk.
Tilsæt fintsnittet dild, og smag til med salt og peber.
 
Vend dressingen sammen med sildestykkerne, og lad dem trække i 1-2 timer.
Server sildene på godt brød, evt. smurt med smør.
Pynt med salatblade, tomatbåde og løgringe.
Nyd evt. med en kryddersnaps.
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.553 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her