Logo

Kørvelsuppe med pocherede æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kørvelsuppe med pocherede æg


En dejlig klassiker, som fortjener at komme frem i lyset igen. I gamle dage blev den tilberedt på en suppe, kogt på sprængt svineskank eller nakkekam, og serveret med smilende æg eller æggestand. Vi har valgt en grønnere version og serverer suppen med pocherede æg. Kørvel kan være svær at opdrive, men spørg efter den hos din grønthandler.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Ikke Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

# Ingredienser til :

1-2 gulerødder (små terninger)

1 porre (små terninger)

100 g knoldselleri (små terninger)

25 g smør

3 spsk hvedemel

¾ liter grønsagsbouillon

1 stort bdt kørvel (evt fra frost)

2½ dl vand

2 spsk eddike

2 æg

salt og peber

Tilbehør: brød

*

 

Sådan laver du Kørvelsuppe med pocherede æg:

Steg grønsagerne blanke i smør og rør melet i - det skal opsuges af smørret.

Tilsæt bouillon og lad suppen koge igennem under omrøring.

Fjern skum og lad suppen simre til urterne er møre ca. 15 min.

Skyl den friske kørvel, ryst den tør og hak den fint med en kniv.

 

Pocherede æg: Lav en skål med isvand.

Sæt en lille gryde over med vand og eddike og giv det et opkog.

Slå æggene ud i hver sin kop og drys med lidt salt og peber.

Hæld forsigtigt æggene i vandet et ad gangen og hjælp evt. hviden til at samle sig om blommen med en træ- eller plastske. (Ikke metal)

Skru ned for varmen og lad æggene pochere i ca. 4 min.

Tag dem op med en hulske, læg dem i isvandet et øjeblik og lad dem dryppe af på et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle.

 

Smag suppen til med salt og peber og tilsæt masser af finthakket kørvel.

Server suppen i varme tallerkener med de pocherede æg og brød.

 

GODE VARIATIONER:

Du kan også servere suppen med halve smilende æg: kog æggene 8 min.

Du kan bruge 300 g færdigkøbte suppeurter til suppen.

Tilsæt evt. små kødboller eller kød- og melboller.

 

Se de andre gode opskrifter på skønne supper her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 11.710 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her