Logo

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

 
Sprængt and med peberrod er en gammel dansk klassiker. Her hav vi brugt franske berberiandebryster, som er helt uden ben og nemme at tilberede. Både kødet og flødepeberroden er også luksus-pålæg til et stykke smørrebrød, så gem endelig resterne.
4 personer. Er I kun to Letsprængt andebryst med flødepeberrod, så halver opskriften.
Arbejdstid: 30 min. Saltning: 6 timer. Koge/trækketid: 40 min.

 
# Ingredienser til Letsprængt andebryst med flødepeberrod:
2 Berberi-andebryster
250 g suppeurter (løg, gulerod, selleri)

 
Saltlage:
½ liter vand
75 g groft salt
1 spsk farin
¼ tsk sorte peberkorn
¼ tsk nelliker
2 laurbærblade

 
Flødepeberrod:
2 dl piskefløde
2-3 spsk revet peberrod
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
salt og peber

 
Grønsager:
1 bundt forårsløg eller små porrer
1 bundt nye gulerødder
½ tsk salt
15 g smør eller 1 spsk olie

 
Tilbehør:
rugbrød eller kogte kartofler
*

 
Sådan laver du Letsprængt andebryst med flødepeberrod:

 
Letsprængt andebryst med flødepeberrod
1. KOG en lage af vand, salt, farin og krydderier, og lad den blive helt kold. Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv, og fjern senerne på kødsiden.
Læg andebrysterne i lagen, og sæt dem i køleskabet i 5-6 timer.

 
Letsprængt andebryst med flødepeberrod
2. PISK fløden til skum, og smag til med fintrevet peberrod, citronsaft, sukker, salt og peber.
Top evt. flødepeberroden op på tykke citronskiver, og sæt dem i fryseren i 1 times tid eller hæld blot cremen i en skål, og sæt den koldt.

 
Letsprængt andebryst med flødepeberrod
3. TAG andebrysterne op af saltlagen, og læg dem i en gryde med koldt vand, der akkurat dækker.
Giv dem et opkog, og kasser kogevandet.
Sæt dem over igen med friskt vand, og giv det et stille opkog.
Tilsæt rensede suppeurter, og lad kødet simre ved ganske svag varme i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad andebrysterne trække i lagen i 15 min.

 
Letsprængt andebryst med flødepeberrod
4. RENS forårsløg og gulerødder, og damp dem møre i lidt kogende vand tilsat salt og smør eller olie.
Træk skindet af andebrysterne, og skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene.
Anret kødet med de dampede grønsager og flødepeberrod.
Giv rugbrød eller kogte kartofler til.

 
TIPS: Du kan også vælge at stege andebrysterne:
Dup dem tørre med køkkenrulle, og brun dem på skindsiden først på en varm pande. Brun derefter kødsiden. Skru lidt ned for varmen, og steg dem i ca. 8 min. på hver side. Lad dem hvile tildækket på en varm tallerken i 8-10 min., før du skærer kødet i skiver.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 8.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her