Logo

Marineret oksesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marineret oksesteg

 
Gammeldags oksesteg er en god gammel ret, som falder i de flestes smag. Få opskriften, helt som mormor lavede den, her.
Til 6 personer. Marineringstid: 12 timer. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
1½ kg okseinderlår/klump
100 g spæk/bacon i tynde skiver
smør

4 porrer
1 spsk maizenamel
1 spsk tomatpuré


Krydderbuket:
3 kviste persille
1 kvist timian
1-2 laurbærblade


Marinade:
4 dl rødvin
2 spsk olie
2 gule løg
4 hele nelliker
hele peberkorn

 
* Fremgangsmåde
1. Stik de hele nelliker i de pillede løg.
Læg stegen i et dybt fad med 10 hele peberkorn, de hele løg, olie og rødvin.
Dæk fadet med alufolie og lad det stå køligt i ca 12 timer. Vend stegen af og til.

 
2. Tør stegen godt af.
Spæk/baconskiverne krydres på den ene side med salt og peber og lægges over stegen med den krydrede side indad.
Sæt dem fast med tandstikkere.

 
3. Brun stegen i smørret i en stor gryde.
Tilsæt den siede marinade (gem løgene).
Bind krydderbuketten sammen og læg den i gryden.
Lad stegen snurre under låg ved svag varme i ca 2 timer.

 
4. Når kødet er næsten mørt, fjernes krydderbuketten.
Tilsæt løgene (fjern nellikerne).
Lad det hele snurre videre, til kødet er mørt.

 
5. Tag stegen op og hold den varm; fjern spæk/bacon og tandstikkere.
Tag også løgene op.
Jævn skyen med lidt mel udrørt i vand.

Smag saucen til med tomatpuré og krydderier. 


6. Server stegen i skiver med løgene på fadet.
Saucen hældes i en sauceskål, og server grøn salat og kogte kartofler til.

 
INFO: At braisere vil sige at stege med tilsætning af væde.

Metoden gør de mindre møre kødstykker saftige og velsmagende. Kødet kan også marineres inden stegningen - det mørner. Både kød og sauce får en fin smag, hvis kødet steges med lidt af marinaden. Spæd med måde, hvis den er stærkt krydret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her