Logo

Nem julekonfekt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nem julekonfekt


Konfekt behøver hverken være besværligt eller tidskrævende. Her er opskrifter på lækre chokoladebrud og kapsler, som du kan lave uden det store fingerarbejde.

Mørk og lys chokolade med saltede mandler og nødder. Brud af mørk og hvid chokolade med pistacier, soltørrede tranebær og abrikoser

 

Chokoladebrud

Arbejdstid: 20 min. Smeltetid: 5 min.

 

# Ingredienser til Chokoladebrud:

1 stor plade

150 g hvid eller lys chokolade

250 g mørk chokolade

100-150 g nødder/mandler/tørret frugt (se variationer)

*

 

Sådan laver du Chokoladebrud:

Knæk de to slags chokolade i mindre stykker og smelt dem i hver sin skål over vandbad.

Rør evt. nogle hele eller grofthakkede mandler/nødder i den mørke chokolade og bred den ud på et stykke bagepapir, så nødderne ligger i et lag.

Dryp den hvide chokolade over og drys evt. med tørret frugt og nødder/ mandler.

Lad chokoladen stivne ved stuetemperatur.

Knæk chokoladen i passende stykker og pak evt. ind til gaver eller op bevar i en kagedåse.

 

Variationer: Tilsæt smag: Rør lidt stødt kanel, stødt kardemomme, vanilje, lakridspulver, kaffepulver, peber-mynteessens eller stødt chili i den smeltede chokolade.

 

Tilsæt drys: Syltet ingefær, soltørrede bær, rosiner, tørret frugt skåret i små stykker, kandiserede citrusskaller, pistacier, mandler og nødder (evt. saltede), slik (fx m&m's eller groft knuste bolsjer), flagesalt, groft knuste kiks, karamelliserede mandler eller nødder

 

 

Nougatkapsler

Arbejdstid: 25 min. Smeltetid: 8 min. 28-30 stk.

 

# Ingredienser til Nougatkapsler:

100 g mørk chokolade

100 g hvid chokolade

200 g blød nougat

30 konfektkapsler

50 g hasselnødder

*

 

Sådan laver du Nougatkapsler:

Knæk de to slags chokolade i mindre stykker og smelt dem i hver sin skål over vandbad.

Smelt halvdelen af nougaten i den mørke chokolade og fordel den i 28-30 kapsler.

 

Smelt resten af nougaten i den hvide chokolade og fordel den i kapslerne oven på den mørke chokolade.

Pynt evt. med ristede og afhindede hasselnødder og lad konfekten stivne i køleskab i et par timer.

 

Nem julekonfekt

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her