Logo

Fillopakker med shitakesvampe og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fillopakker med shitakesvampe og asparges 

 
Frossen fillodej kan købes i velassorterede supermarkeder og i butikker med fremmed mad. Her er en virkelig lækker ret med svampe og asparges, det er godt

 
Tid: 40 min, heraf 20-25 min i ovnen. 4 pers.

 
# Ingredienser
16 ark fillodej
1 ds. aspargessnitter (ca 280 g)
1-2 gulerødder
200 g shitake svampe
1 bdt. forårs løg
2 spsk olie
1 lille bid frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 æggehvider
1-2 citrongræs
8 basilikumblade
25 g smør eller margarine
2-3 spsk sesamfrø

 
* Fremgangsmåde
1. Læg fillodejen mellem fugtige viskestykker så den ikke bliver tør.

 
2. Hæld væden fra aspargesene.
Skræl gulerødderne og skær dem i strimler.
Skyl svampene og skær dem i bidder.
Skyl og striml forårsløgene.

 
3. Steg grønsager og svampe nogle minutter i olien uden at de tager farve.
Krydr med reven ingefær og presset hvidløg.
Tilsæt salt og peber. Lad det svale af.

 
4. Pisk æggehviderne let, pensl 8 ark fillodej.
Læg en stor skefuld fyld på hvert stykke sammen med 1 cm citrongræs og 1 blad basilikum.
Fold sammen til pakker.

 
5. Pensl de resterende ark med æggehvide og pak grønsags-pakkerne ind i endnu et ark dej.

 
6. Læg fillopakkerne på en plade.
Pensl dem med smeltet fedtstof.
Drys med sesamfrø.

 
7. Bag ved 200 °C 20-25 minutter.
Server fillopakkerne med en blandet salat med dressing.

 
Tips: Hvis du ikke kan skaffe fillodej, kan du bruge butterdejsplader. 
Rul dem ud så tyndt som muligt og pak fyldet ind i et enkelt lag dej.

 
INFO: Fillodej (fra græsk: φύλλο [fillo] 'blad') er flager af usyrnet meldej, som bruges i retter fra Balkan og Mellemøsten. Fillodej er lavet af hvedemel, vand, lidt olie og raki eller hvid eddike. I nogle desserter bruges også æggeblommer.

 

Se alle de bedste opskrifter med Fillodej eller med Tapas/små retter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.492 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her