Kogebog.dk har nu en kategori om retter der er egnet til at
blive tilberedt af "børnekokke"- det vil sige at maden består af
noget let, særlig godt til børnekokke!
Burger er en klassiker fra USA – burger med oksekød, tomat
og agurk – Børnemåltid eller børnekokke er en fastfood-kombination til drenge
og piger (og resten af familien).
Tidsplan: Skyl salat og grønsager. Varm evt. ovnen til burgerbollerne.
Steg kødet til sidst.
Til 4 personer
# Ingredienser
4 burgerboller
8 salatblade
2 tomater
½ rødløg eller salatløg
4-6 syltede agurker
500 g hakket oksekød
1 spsk smør
1 spsk olie
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk mayonnaise og/eller ketchup og sennep
* Tilberedning
Skyl salat og tomat i koldt vand.
Skær tomaten i skiver.
Pil skrællen af løget, og skær det i tynde ringe.
Skær agurker i skiver.
Ælt kødet, til det hænger godt sammen. Del det i 4 dele.
Form dem til bøffer, ca 1 cm tykke.
Hak dem med en kniv på overfladen på kryds og tværs.
Sæt en pande over ved god varme.
Kom smør og olie på, og lad det blive gyldent.
Eller varm en grillpande op, så den er godt varm.
Brun bøfferne ca 1 min. på hver side.
Krydr dem med salt og peber.
Skru ned til middel varme, og steg dem færdige 3-4 min. på
hver side. Brug stopur.
Steg, til de er gennemstegte.
Saften, der pibler op, skal være klar, når du trykker på
bøfferne.
Flæk burgerbollerne, og rist dem evt. på en brødrister eller
i ovnen.
Smør dem evt. med mayonnaise eller ketchup og sennep.
Saml hamburgeren lagvis.
Læg salatblade på den underste del af bollen.
Derefter hakkebøf, tomatskiver, løgringe, skiver af syltede
agurker samt evt. ketchup og sennep.
Tryk overdelen af bollen let ned på fyldet og server.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke