Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte
boller til den bedste burger. Bollerne er både luftige og lette, få den bedste
opskrift HER
Til 8 stk.
# Ingredienser
25 g gær (½ pakke)
3 dl lunkent vand
2 spsk olie
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
500 g hvedemel (8 dl)
1 æg til pensling
½ dl sesamfrø (25 g) til drys
* Tilberedning
Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand og olie i en stor
skål.
Rør med en grydeske, til gæren er opløst.
Tilsæt salt og sukker.
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes
med hænderne (hold 1 dl mel tilbage).
Ælt dejen glat og smidig.
Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere
- den skal æltes ca 200 gange.
Læg dejen i en skål, læg et rent viskestykke over.
Stil dejen til hævning ved stuetemperatur ca 1 time.
Ælt dejen igennem igen.
Tril dejen til to pølser, og del dem i 4 stykker hver.
Form dem til flade burgerboller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve 30 min.
Tænd ovnen på 225 °C.
Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med en
gaffel.
Pensl bollerne med ægget, og drys med sesamfrø.
Stil bagepladen i midten af ovnen og bag ca 20 min.
Tag en bolle ud af ovnen - brug grydelapper.
Bollen er færdigbagt, hvis det lyder hult, når du banker på
undersiden af den.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
SÅDAN SLÅR DU ÆG UD
A Slå ægget mod kanten af en skål, så skallen revner.
B Bræk skallen, og lad ægget falde ned i skålen.
C Smid skallen ud. Vask hænder. Pisk ægget sammen med en
gaffel.
Se bageopskrifter for børnekokke:
Hvedebrød
Morgenboller
Flute
Franskbrød
med birkes
Se alle opskrifter Også for
børnekokke