Logo

Burgerboller – også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burgerboller – også for børnekokke 

 

Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til den bedste burger. Bollerne er både luftige og lette, få den bedste opskrift HER

Til 8 stk.

 
# Ingredienser
25 g gær (½ pakke)
3 dl lunkent vand
2 spsk olie
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
500 g hvedemel (8 dl)
1 æg til pensling
½ dl sesamfrø (25 g) til drys

 
* Tilberedning
Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand og olie i en stor skål.
Rør med en grydeske, til gæren er opløst.
Tilsæt salt og sukker.

 
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne (hold 1 dl mel tilbage).
Ælt dejen glat og smidig.
Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere - den skal æltes ca 200 gange.
Læg dejen i en skål, læg et rent viskestykke over.
Stil dejen til hævning ved stuetemperatur ca 1 time.
Ælt dejen igennem igen.
Tril dejen til to pølser, og del dem i 4 stykker hver.
Form dem til flade burgerboller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve 30 min.
Tænd ovnen på 225 °C.

 
Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel.
Pensl bollerne med ægget, og drys med sesamfrø.

 
Stil bagepladen i midten af ovnen og bag ca 20 min.
Tag en bolle ud af ovnen - brug grydelapper.
Bollen er færdigbagt, hvis det lyder hult, når du banker på undersiden af den.
Lad bollerne køle af på en bagerist.

 
SÅDAN SLÅR DU ÆG UD


Burgerboller – også for børnekokke 

A Slå ægget mod kanten af en skål, så skallen revner.


Burgerboller – også for børnekokke 

B Bræk skallen, og lad ægget falde ned i skålen.


Burgerboller – også for børnekokke 

C Smid skallen ud. Vask hænder. Pisk ægget sammen med en gaffel.

 
Se bageopskrifter for børnekokke:
Hvedebrød
Morgenboller
Flute
Franskbrød med birkes

 
Se alle opskrifter Også for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 421 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her