 
 
   
Dessert. Arbejdstid:
20 min. Skal trække: 2 timer. Bagetid: 6-8 min. Middelsvær at lave. Pris:
Mellem (4-6 personer) 
 
# Ingredienser til Ananas
Surprise:
1 frisk ananas 
1 l vaniljeis 
5 spsk rosiner 
1 dl portvin 
1 lagkagebund 
 
Marengs:
4 æggehvider 
6 spsk sukker 
 
* Sådan laves Ananas
Surprise:
1. Skær ananassen igennem på langs, fjern stokken og skær
kødet ud. 
 
2. Skær ananaskødet i terninger og læg dem i en skål sammen
med rosinerne. 
Hæld portvinen over og lad det trække et par timer. Vend af
og til. 
 
3. Skær isen i mindre stykker og bland den med de afdryppe
de ananasstykker og rosiner. 
Sæt skålen i fryseren. 
 
4. Sæt ovnen på højeste varme, helst 300 °C, og vent, til
den er næsten varm. 
Pisk hviderne stive og pisk sukkeret i. 
 
5. Nu skal det gå stærkt: 
Arranger is-frugtblandingen i en pyramide oven på
lagkagebunden. 
 
6. Dæk hurtigt isen helt med de stiftpiskede æggehvider og
stil øjeblikkeligt fadet i den 300°C varme ovn i 6-8 min., eller til marengsen
er gyldenbrun. 
Server straks. 
 
Tips: Den friske ananas kan erstattes af frugten fra 1 stor
dåse. 
I stedet for rosiner eller sammen med kan der bruges
valnødder eller smuttede, hakkede mandler. 
Se de bedste opskrifter med
Ananas
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------