 
 
           
En herlig parfait, med frisk smag af appelsin og med et
strejf af likør, afslutter en god middag med bravour. Det er lige noget for dig
• En portion indeholder kun 16 g fedt. 
• Brugen af lette mejeriprodukter gør at kolesterolindholdet
mindskes. 
Forberedelse 10 min + afkøling. Tilberedning 2 timers
frysning. 6 portioner 
 
# Ingredienser: 
3 dl letmælks-yoghurt naturel 
2 ½ dl mager kvark 
3 spsk koncentreret appelsinjuice 
3 spsk Grand Marnier likør 
1 spsk reven appelsinskal 
2 æggeblommer 
3 spsk rørsukker 
2 dl piskefløde 
 
PYNT: 
appelsin- eller mandarinbåde 
 
* Tilberedning:
1. Pisk 2 dl yoghurt, kvark, appelsinjuice, Grand Marnier og
appelsinskal sammen med mixeren. 
 
2. Pisk æggeblommer og sukker i en gryde til en luftig
masse. 
Tilsæt 1 dl yoghurt og varm det op under omrøring til massen 
er jævn, ca. 3 min. 
 
3. Pisk appelsinmassen i æggeblandingen med mixer og lad 
massen få et opkog. 
Lad det svale af og stil det i køleskabet i 1 time. 
 
4. Pisk fløden til fast skum. 
Vend flødeskummet i den kolde appelsinmasse. 
Frys i mindst 2 timer. 
Rør rundt i den halvfrosne parfait efter 1 time, så der ikke
dannes iskrystaller. 
 
5. Anret parfaiten i portionsglas og pynt med appelsin-
eller 
mandarinbåde . 
 
VARIATION 
Du kan lave en lignende parfait med jordbær. 
Erstat appelsinjuicen med jordbærpuré og Grand 
Marnier med punch. 
Pynt med skivede jordbær. 
 
Appelsin parfait:
Pr. portion: Energi: Kcal 248 = kJ 1041 
Kulhydrat 17 g Protein 9 g Fedt 16 g (58%) Fibre 0 g 
 
Tips:
 
 
Dæk parfaiten med plastfolie inden den sættes i fryseren. 
Rør rundt en eller to gange under frysningstiden. 
Jo bedre du rører des blødere bliver ismassen. 
Tag parfaiten ud og lad den tø lidt inden den anrettes i
portionsglas. 
Pynt med appelsin. 
Skær gerne fine mønstre i appelsinskallen. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.