 
 
   
Her får du syltetøj i flere spændende udgaver. Fx
Blommesyltetøj med granatæble, Blommesyltetøj med mandler,
Blomme-abrikossyltetøj eller Indisk krydret blommesyltetøj
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 25 min. Giver 1 stort glas. 
 
# Ingredienser
500 g blommer
200 g sukker 
 
* Tilberedning
Læg et rent
syltetøjsglas i kogende vand. 
Tag det op, og stil
det til tørre med bunden opad 
på et rent
viskestykke. Lad det stå, indtil det er tørt. 
 
Skyl blommerne, skær
dem i kvarte, og fjern stenene. 
Tilsæt sukker, bland
det godt, og lad det stå 2 timer. 
 
Bring blandingen i
kog for høj varme, og 
kog 25 min med
konstant omrøring. 
Fjern skummet med en
ske, når det næsten er færdigt. 
Hæld den varme
syltetøj i glasset, og luk det. 
Opbevar syltetøjet
et køligt sted, og spis det inden for et par dage. 
 
Blommesyltetøj med granatæble
Tilsæt 1 spsk granatæblesirup til syltetøjet, 
når det næsten er kogt færdigt.
 
Blommesyltetøj med mandler
Rist 2 spsk mandelflager på panden, 
indtil de begynder at tage farve.
Tilsæt dem til syltetøjet sammen med 
et par dråber bitter-mandel-ekstrakt.
 
Blomme-abrikossyltetøj med lavt sukkerindhold
Halvér mængden af blommer, og 
tilføj samme mængde abrikoser uden sten.
Skær abrikoserne i små stykker inden kogning.
 
Indisk krydret blommesyltetøj
Tilsæt 3 spsk sukkerfri kondenseret mælk og 
2 tsk kardemommefrø til syltetøjet.
 
Se alle de bedste opskrifter med  Forretter  Suppe
 Hovedret  Desserter  Frugt og bær 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------