Logo

De lune frokostretter - Kogebog.dk er bedst 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De lune frokostretter - Kogebog.dk er bedst 💘 

 
Et par lune retter er et fint supplement til de kolde anretninger. Her er både skinke, andebryst, æbleflæsk og meget mere samt en masse lækkert tilbehør.
Billede: Glaseret skinke og stegt andebryst og julesalat med valnødder.

 
Her skal du vælge:

 
Glaseret skinke
Julesalat med valnødder
Stegt andebryst
Stærk rødbedesalat
Æbleflæsk
Gammeldags ribbensteg
Agurkesalat
Ovnbagt rullepølse

 




Glaseret skinke

(12-15 personer)

 
# Ingredienser
2,5 kg letsaltet skinke
Til kogning:
1 løg
2 gulerødder
porretop
1 bdt persille
1 laurbærblad
12-15 hele peberkorn

 
Til glasering:
2-3 spsk sennep
2-3 spsk farin
2 tsk kartoffelmel
hele nelliker

 
* Tilberedning
Kom skinken i en gryde med vand, der dækker,
og bring det i kog.
Skum suppen omhyggeligt, tilsæt delte løg,
gulerødder, porretop, persille, laurbærblad og
valnødder hele peberkorn og
kog skinken 1¼-1½ time.
Lad den trække 30-40 min i suppen.
Tag skinken op, fjern sværen og rids fedtet.
Rør sennep, farin og kartoffelmel sammen og
smør det ud over skinken.
Stik hele nelliker- i og
glasér skinken i ovnen ved 200 °C 20-30 min.
Lad skinken hvile 15 min, før den skæres i skiver.
Giv julesalat med valnødder til.

 
Tips: Skinken kan også serveres med stærk
rødbedesalat eller groft rugbrød og sennep.
Til toppen

 

Julesalat med valnødder

(6-8 personer)
# Ingredienser
2-3 stilke blegselleri
25-50 g valnødder
1-2 julesalat
½-1 icebergsalat

 
Dressing:
4-5 spsk appelsinsaft
1 spsk honning

 
* Tilberedning
Skær julesalaten i fine strimler og icebergsalaten i strimler,
snit blegselleristilkene fint, hak valnødderne og
bland de fire ingredienser.
Rør dressingen sammen af appelsinsaft og honning og
hæld den over.
Til toppen

 

Stegt andebryst

(6-8 personer)
# Ingredienser
2 stk andebryster
salt og peber


* Tilberedning
Brun andebrysterne hurtigt på en varm pande med fedtsiden
nedad først Læg dem derefter i et ovnfast fad og
stil det i ovnen ved 200 °C 25-30 min.
Lad det hvile 20 min, før det skæres i skrå skiver.
Giv stærk rødbedesalat til.

 
Tips: Æblebåde stegt i andefedtet er godt tilbehør.
Til toppen

 

De lune frokostretter - Kogebog.dk er bedst 💘 

Stærk rød bedesalat

(6-8 personer)
# Ingredienser
150 g mayonnaise
2 dl cremefraiche 18%
1-2 spsk Dijon sennep
salt og peber
ca. 15 spsk syltet rødbede
2 tynde porrer
* Tilberedning
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og
smag til med sennep, salt og peber, den skal smage
kraftigt og godt.
Skær rødbederne i små terninger og porrerne i fine ringe.
Vend rødbeder og porrer i dressingen.

 
Tips: Salaten smager også godt til røget andebryst,
røget lammekølle og røget culotte.
Salaten kan yderligere smages til med peberrod.
Til toppen

 

De lune frokostretter - Kogebog.dk er bedst 💘

Rullepølsen er på utraditionel vis bagt i ovnen sammen

med ribbenstegen ved siden af. Foran æbleflæsk.

 

Æbleflæsk

# Ingredienser
10 skiver letsaltet stege- eller kogeflæsk
1 kg Belle de Boskop æbler
en anelse sukker
salt
friske timianblade
* Tilberedning
Steg flæskeskiverne på panden.
Hæld fedtet fra panden, efterhånden som flæsket steges,
ellers bliver det ikke sprødt.
Skræl imens æblerne og skær dem i både.
Tag flæsket af panden og hold det varmt på serveringsfadet.
Kom æblerne på panden og damp dem møre i fedtet –
æblerne må ikke at koge helt til mos.
Smag til, nogle kan lide mosen med lidt sukker i.
Anret de lune flæskeskiver på fadet og kom mosen på.
Drys med lidt friske timianblade.

 
Tips:
Mange foretrækker kogeflæsk i stedet for stegeflæsk,
fordi det er mere magert, til gengæld vil der ofte være
bruskstykker i kogeflæsket.
Til toppen

 

Gammeldags ribbensteg

(6-8 personer)
# Ingredienser
2 kg ribbensteg af stege- eller kogeflæsk
salt og peber
Fyld:
150 g svesker
2-3 æbler

 
* Tilberedning
Få slagteren til at lave en ribbensteg, hvor han knækker ribbenene,
så kødet kan rulles om fyldet.
Krydr kødet med salt og peber.
Fordel svesker og æblebåde midt på kødet.
Saml kødet om fyldet og bind om stegen med bomuldsgarn.
Læg ribbenstegen i en lille bradepande eller et ovnfast fad.
Sæt det i ovnen ved 160 °C i 1½ time.
Lad stegen hvile ca. 20 min, før den serveres med rødkålssalat
og syltede agurker eller agurkesalat.

 

Agurkesalat

# Ingredienser
1 salatagurk
Marinade:
1½ dl (lager)eddike
½ dl lunkent vand
½ dl sukker
½ tsk salt
sort peber (fra kværn)


* Tilberedning
Giv eddike, vand, sukker og krydderier et kort opkog.
Lad det svale. Skær imens agurkerne i tynde skiver.
Drys dem med salt og lad dem trække en time.
Skyl agurkeskiverne fri for salt og tryk dem tørre.
Kom dem i en skål og hæld den kolde marinade over.
Drys med lidt sort peber
Lad agurkesalaten trække koldt nogle timer, før den serveres.
Til toppen

 

Ovnbagt rullepølse

Det lyder måske mærkeligt, at man bager en rullepølse,
men prøv denne nemme tilberedning, hvor rullepølsen
bevarer sin gode kødsmag.

 
# Ingredienser
1 stykke flæskeslag
salt og peber
1 bdt persille

 
* Tilberedning
Få slagteren til at skære slaget til, så det nemt kan rulles.
Drys det med salt og peber og fordel pillede persilleduske på.
Rul kødet sammen herom og bind omkring med bomuldsgarn.
Læg rullepølsen i en form eller et fad, der slutter tæt omkring.
Sæt det i ovnen ved 160 °C og lad rullepølsen få 1½ time.
Hvis du bruger stegetermometer, skal indertemperaturen
i kødet være over 65 °C - men ikke over 70 °C.
Læg rullepølsen i let pres til dagen efter.

 
Tips: Hvis du også steger ribbensteg, kan begge ting
tilberedes på samme tid.
Til toppen

 

De lune frokostretter - Kogebog.dk er bedst 💘 
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 8.163 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her