 
 
   
Søde blåbær svævende i jelly, som toppes med en lækker yoghurtsauce.
Dette bliver en perfekt afslutning på en fyldig middag. 
• Hjemmelavet jelly indeholder intet tilsat sukker og intet
fedt. 
• Blåbær indeholder meget C-vitamin. 
Tilberedning 5 min + afkøling. 4 portioner 
 
# Ingredienser: 
4 dl vand 
4 dl koncentreret æblejuice 
6 tsk gelatinepulver 
125 g blåbær 
 
TOPPING: 
1 dl let, mild naturel yoghurt 
reven skal af 1 citron 
1-2 tsk honning 
mynte til pynten 
 
* Tilberedning:
1. Bland vand og æblejuice og rør gelatinepulveret i. 
Hæld blandingen i en gryde og varm under piskning 
til væsken er fingervarm (37 °C). 
Hæld blandingen i en skål. 
Stil skålen i køleskabet og afkøl 1-2 timer til blandingen 
begynder at stivne. 
 
2. Når jellyen begynder at stivne blander du blåbærrene i. 
Fordel jellyen i portionsglas eller skåle. 
Afkøl til blandingen er stivnet. 
Det tager fra 30 min op til 1 time inden blandingen stivner.
 
3. Topping: bland yoghurten med citronskal og honning. 
Læg en skefuld topping oven på jellyen lige inden serveringen. 
Pynt evt. med mynte og lidt ekstra blåbær. 
 
GENVEJ 
Du kan evt. placere jellyen i fryseren første gang den skal
stivne. 
Men rør rundt med jævne mellemrum så den ikke stivner alt
for 
meget. 
 
Engelsk blåbærdessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 129 = kJ 542 
Kulhydrat 20 g Protein 10 g Fedt 1 g (7%) Fibre 1 g
 
Tips:
 
 
Varier æblesmagen ved at tilsætte mere eller mindre vand. 
Du kan erstatte æblejuicen med anden klar, koncentreret juice, 
fx hyldedrik. 
 
 
Bland bærrene i når jellyen begynder at stivne. 
Hvis bærrene synker til bunds, er jellyen ikke stiv nok. 
Lad den i så fald køle lidt mere. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.