 
 
   
Overrask med disse lette marengsreder. som kan forberedes
længe før servering og fyldes med frugt efter sæson og smag. En helt fedtfri
dessert. 
• Røde eller orange frugter indeholder både C- og A-vitamin.
Forberedelse 20 min. Bagning 1 time. 12 marengs 
 
# Ingredienser: 
6 æggehvider 
5 dl sukker 
2 tsk friskpresset citronsaft 
1 spsk majsmel 
600-800 g blandet frisk frugt, fx jordbær, 
blåbær, kiwi, figner eller vindruer 
flormelis til pynt. 
 
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 100 °C. 
Læg bagepapir på to bageplader og tegn 12 ringe 
som er 8 cm i diameter på bagepapiret. 
 
2. Pisk æggehviderne med mixeren til fast skum. 
Tilsæt sukkeret ca. 1 spsk ad gangen og pisk 
kontinuerligt til sukkeret er opløst 
og marengsmassen er sej. 
Prøv med lidt af massen mellem fingrene 
- hvis massen er kornet af sukker, 
fortsætter du med at piske. 
 
3. Bland forsigtigt friskpresset citron og majsmel 
i marengsmassen. 
 
4. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt marengsmassen 
i de tegnede cirkler på bagepapiret. 
Lav kanten højere end bunden for at få en kant, 
som holder på frugten. 
 
5. Bag i ovnen i ca. 1 time til marengsen er fast. 
Lad marengsen køle af og fyld den med frisk frugt. 
Pudr marengsene med lidt flormelis lige før serveringen. 
 
VARIATION 
Tilsæt 1-2 spsk kakao sammen med majsmelet, for at få 
chokolademarengs. 
 
Frugtfyldt marengs:
Pr. portion: Energi: Kcal 172 = kJ 722 
Kulhydrat 41 g Protein 2 g Fedt O g (0%) Fibre 2 g 
 
Tips:
 
 
Friskpresset citron hjælper proteinet til at blive fast, 
men for meget citron kan gøre massen blød. 
I stedet for citron kan du bruge hvidvinseddike. 
 
 
Man kan fint forme marengsene med en ske i stedet 
for at sprøjte dem ud.
Det giver marengsene forskellige former og er et 
sjovt job for børnene. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.