Denne hurtige hverdagskoldskål er perfekt på en lun morgen
og minder lidt om en smoothie. Den er cremet og fyldig. Lav gerne
dobbeltportion af myslien, så er der nok til flere dage.
# Ingredienser
Mysli-topping:
2 spsk honning
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl mandler, grofthakkede
2 spsk solsikkekerne
1 spsk chia- eller hørfrø
et lille nip salt
Blåbærkoldskål:
2 dl blåbær, friske eller frosne
1 spsk ahornsirup
2 æggeblommer
2 dl skyr
4 dl kærnemælk
citronsaft, efter smag
lidt vaniljekorn
friske blåbær, til servering
*
Sådan gør du
1. Smelt honningen på en pande over medium varme.
Tilsæt resten af ingredienserne til toppingen og lad det
riste, under omrøring, i ca.10 minutter, til alt er gyldent.
Spred myslien ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
2. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en
ensartet konsistens.
Smag til med citronsaft og evt. vanilje.
3. Server straks blåbærkoldskålen med friske blåbær og mysli-topping.
Tips: Prøv jordbær eller hindbær i stedet for blåbær. Gør
mysli-toppingen lidt krydret i smagen ved at tilsætte ½-1 tsk stødt kanel eller
ingefær.
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter