Logo

Kumquat - Citrus fortunella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kumquat - Citrus fortunella 

 
Kumquat (tidligere japonica) er en blommestor, orangerød frugt af citrusfamilien. En krydsning af en citron og en appelsin. Derfor kaldes den også dværgappelsin. Den smager, som den blanding den er, af appelsin og citron. Fortsatte krydsninger med kumquat har bragt den grønne limequat og den gyldne citrangequat på markedet.
Kødet er orange og frugten spises med skal, men uden de grønne kerner.
Oprindelseslande er Kina og Japan, men nu dyrkes den mange steder, også i Europa, fx i Frankrig, Italien og Spanien, samt i Sydafrika og Brasilien.
Derfor fås den med mellemrum hele året. Kumquat bruges frisk som den er, ofte i frugtsalater og i konfekturesammenhæng (overtrukket med chokolade), men også i kompotter, syltetøj og marmelade.

 

Se de bedste opskrifter med Kumquat

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her