 
 
   
Et lille nip sukker
i saucen får alle de andre smagsstoffer til at træde frem. Specielt godt i
retter med lidt syrlige ingredienser, som her æble, cider og citronpeber.
Tid: 30 min. 4 pers.
 
# Ingredienser
500 g svinemørbrad 
2 spsk smør eller
margarine 
½ tsk salt 
½ tsk knust
citronpeber 
2 laurbærblade 
4-5 enebær 
3 dl æblecider 
3-4 æbler 
½-1 tsk sukker 
½ bdt. purløg 
 
* Fremgangsmåde
1. Afpuds mørbraden.
 
2. Smelt fedtstoffet
på en pande. 
Når det er stegeklart, lægges den hele mørbrad på og brunes på alle sider. 
 
3. Læg kødet i en sauterpande.
Tilsæt salt, knust
citronpeber, laurbærblade og enebær. 
5. Hæld æblecider
ved. Lad mørbraden simre i 15 min 
 
6. Skyl æblerne og
skær hvert af dem i 6 både. 
Fjern kernehusene.
Skær bådene i skiver på tværs. 
 
7. Læg æblebådene i
gryden og lad dem koge med de sidste 5 min. 
 
8. Tag kødet op og
skær det i skiver. 
 
9. Smag saucen til
med sukker og hakket purløg. 
Server kødet med
saucen.
Server også kartoffelkroketter og en grøn salat. 
 
Tips: Mørbraden kan også skæres i 1½ cm tykke
skiver, der derefter brunes på panden. 
I øvrigt
tilberedning som ovenfor. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------