 
 
   
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile: mindst ½ time. Bagetid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer. 
   
# Ingredienser
til Mirabelletærte
Tærtedej:
hasselnøddekerner (ca 1½ dl) 
hvedemel (ca 3½ dl) 
150 g smør 
4 spsk sukker 
1 æggeblomme 
 
Fyld:
mirabellemarmelade 
1 æggeblomme til pensling
Endvidere: flormelis 
Tærte- eller lagkageform med løs bund 
*
Sådan laves Mirabelletærte
1. Mal eller hak nødderne fint. 
 
2. Bland nødderne med melet. 
Smuldr smørret heri, bland sukkeret i og tilsæt æggeblommen.
Saml hurtigt dejen, pak den i folie, eller læg den tildækket
i en skål, og stil den i køleskab mindst ½ time. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
3. Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord og fór formen
med dejen. 
Fjern overskydende dej ved at rulle kagerullen over. 
 
4. Fordel mirabellemarmeladen i tærtebunden. 
Rul resten af dejen ud og skær den i ca  brede strimler.
Læg strimlerne i gittermønster over marmeladen. 
Pensl med æggeblomme. 
 
5. Sæt tærten på midterrillen og bag den 20-25 min., til den
er gylden og sprød. 
 
6. Lad tærten afkøle lidt, før den forsigtigt tages ud af
formen. 
Sigt lidt flormelis over tærten, når den er kold. 
 
Tips: Tærten kan også laves med Blommemarmelade. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Mirabelle
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------