 
 
   
Pærer i fløderand serveres helt kold. Chokoladesauce, der er tilsat strimlet appelsinskal, hældes over 
fløderanden ved servering. Kogebog.dk har de bedste opskrifter
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Kogetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
4-6 friske pærer
eller 1 stor dåse henkogte 
3 dl vand 
125 g sukker (1½ dl)
4 blade husblas 
50 g mandler 
2 æg 
85 g sukker (1 dl) 
½ liter fløde (13%) 
½ stang vanilje 
 
Sauce: 
150 g mørk chokolade
1 dl vand 
1 spsk smør 
3 spsk piskefløde 
1 appelsin 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl pærerne og
del dem i halve. 
Fjern kærnehuset og
kog dem i vand tilsat sukker i 10 min. 
Pærer fra dåse er klar til brug. 
 
2. Læg husblassen i
koldt vand. 
Skold, smut og hak mandlerne fint. 
 
3. Pisk æggeblommer
og sukker godt sammen. 
Bring fløden i kog
med den flækkede vanilje. 
Rør den koghede
fløde i æggemassen mens der piskes. 
Hæld det tilbage i
gryden og bring det i nærheden af kogepunktet mens der stadig piskes. 
Tag gryden fra
varmen og kom den afdryppede husblas i - den smelter med det samme. 
Lad cremen svale
lidt. 
 
4. Tilsæt de hakkede
mandler og piskede hvider. 
Hæld den halvstive
creme i en skyllet randform. 
Sæt den koldt og lad desserten stivne. 
 
5. Smelt chokoladen
sammen med vand i en lille gryde. 
Skræl appelsinen
tyndt og skær skallen i meget tynde strimler. 
Kog dem i chokoladesaucen.
Rør smør og fløde i
saucen og lad den blive kold. 
 
6. Løsn fløderanden
i kanten og vend den ud på et serveringsfad. 
Kom pærerne i midten af randen og hæld chokoladesaucen over. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------