 
 
   
Prøv denne opskrift på pæretærte og du er sikret en lækker
og velsmagende dessert med en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og
vanilje.
6 pers. 
 
# Ingredienser
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk vaniljesukker
½ tsk ingefær
1 æg
evt. 1 spsk vand
4 pærer 
Pensling: vand
Pynt: sukker
Tilbehør: flødeskum
 
* Tilberedning
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. 
Bland sukker, vaniljesukker, og ingefær i. 
Saml dejen hurtigt med æg og vand. 
Læg dejen koldt i 1 time. 
 
Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). 
Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der
passer til formen. 
Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs
kanten. 
Skræl pærerne og flæk dem. 
Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den
buede side opad, 
og med stilkenden mod midten. 
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i
kanten. 
Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. 
Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min ved 200 °C. 
Server den lun. 
 
Tips: Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse
eller friske æbler. 
 
Frysetips: Pære- og rabarbertærte kan fryses inden
bagning. 
Optøes ved stuetemperatur og bages. 
Den færdigtilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden
brug. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.