
 
Frugtsalat er en af
de nemmeste desserter - En fryd for øjet. Naturligvis smager det bedst med
friske frugter, men en blanding af friske og henkogte er også lækkert. Prøv en
frugtsalat efter en karryret eller en chili - det slukker flammerne! 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Køletid: mindst ½ time. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
4 pærer 
2 bananer 
1 ds mandariner 
1 Ih dl halvtør
hvidvin 
Ih dl appelsinsaft 
1 lille klase druer 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl pærerne,
fjern kernehuset og skær frugten i terninger. 
Læg dem i en skål og dryp appelsinsaft over. 
Skær bananerne i
skiver, der blandes med pærerne. 
2. Lad mandarinerne
dryppe af. Gem lagen. 
Halver druerne og
fjern kernerne. 
 
3. Kom mandariner og
druer i skålen. 
Bland hvidvinen med
lidt lage fra mandarinerne. 
Det må ikke smage
for sødt. 
Hæld lagen over
frugten, der stilles koldt mindst ½ time. 
 
4. Server frugtsalaten
i skålen eller anret frugten portionsvis. 
 
Tips: 
I Østen blander man
tit grønsager og frugt til forfriskende salater. 
Prøv en blanding af mangofrugt, bananer, salatagurk, citron eller appelsin,
evt. frisk ananas - uden skræl og kerner - alt skåret i terninger. 
Vend salaten i
ganske lidt yoghurt og smag til med frisk mynte eller st. ingefær.